Waluty
 
Produkt dnia
Sukienka dla dziewczynki na prezent rozmiar 80
Sukienka dla dziewczynki na prezent rozmiar 80
42,43 zł
Bluzka dla dziewczynki rozmiar 74
Bluzka dla dziewczynki rozmiar 74
27,66 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia Sklepu Zadzwoń

tel.kom.784-467-521

w godz: pon.-piąt. 10:00-20:00

*opłata za połączenie pobierana jest według stawek danego operatora 

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Polityka prywatności

Polityka prywatności www.top-maluszek.pl

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyrazili państwo zgodę. W przypadku, nie podania nam niezbędnych do realizacji zamówienia danych i nie wyrażenia zgody na ich przetwarzanie, Nie będziemy mogli zrealizować waszego zamówienia. Proszę pamiętać, że mają państwo prawo do aktualizacji oraz niezwłocznego całkowitego usunięcia swoich danych osobowych tzw "bycia zapomnianym" przez system.

I. Kto jest administratorem danych osobowych www.top-maluszek.pl?

Administratorem danych osobowych sklepu www.top-maluszek.pl (dalej Administrator), czyli odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa Twoim danym osobowym jest:

Łukasz Bednarczyk (właściciel sklepu www.top-maluszek.pl)
ul. Wiktora Bałandy 42/9
32-600 Oświęcim
NIP: 5492115667
REGON: 120419683

Administrator zarejestrował u Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dalej GIODO) następujące zbiory danych:

Klienci Sklepu top-maluszek.pl - który znajduje się w księdze numer 144883

II. Jak chronimy Twoje dane osobowe?

Administrator równocześnie z zarejestrowaniem w GIODO wdrożył w sklepie www.top-maluszek.pl politykę bezpieczeństwa danych osobowych i politykę bezpieczeństwa systemu IT, które zapewniają skuteczną ochronę Twoich danych osobowych. Do najważniejszych elementów systemu ochrony należy Certyfikat SSL, który gwarantuje, że komunikacja pomiędzy Twoim komputerem, a sklepem www.top-maluszek.pl jest szyfrowana. Dostęp do danych osobowym, mogą mieć wyłącznie pracownicy, którzy zostali przeszkoleni zgodnie z polityką bezpieczeństwa danych osobowych i podpisali stosowne zobowiązania prawne. System IT sklepu www.top-maluszek.pl spełnia standardy ochrony danych osobowych.

III.   Dlaczego i o jakie Twoje dane osobowe prosimy?

1.   Rejestracja w sklepie

W trakcie rejestracji prosimy o podanie danych niezbędnych do założenia konta w sklepie www.top-maluszek.pl, dzięki czemu nie musisz przy każdym kolejnym zakupie tracić czasu na ponowne wypełniania całego formularza zamówienia.

W trakcie rejestracji prosimy o:

    imię i nazwisko – niezbędne do wystawienia dokumentu sprzedaży, faktury i zaadresowania przesyłki;
    adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny nam później do zaadresowania przesyłki;
    e-mail – niezbędny do logowania do sklepu www.top-maluszek.pl
    numer telefonu – niezbędny do kontaktu oraz w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników)

Dane podane w trakcie rejestracji są przetwarzane wyłącznie przez sklep www.top-maluszek.pl i nie są wykorzystywane w żaden inny sposób.

2.   Złożenie zamówienie w sklepie

W trakcie składania zamówienia prosimy o podanie nam danych niezbędnych do realizacji zamówienia, które w przypadku zarejestrowanych i zalogowanych Klientów częściowo pobierane są automatycznie z danych podanych przy rejestracji.

Przy składaniu zamówienia prosimy o podanie:

    imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dokumentu sprzedaży, faktury i zaadresowania przesyłki;
    adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki;
    e-mail – niezbędny do komunikacji związanej z realizacją zamówienia;
    numer telefonu – niezbędny do kontaktu oraz w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników).

W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze dostawę na inny adres niż wskazany przy rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy dodatkowo o podanie:

    imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne nam do zaadresowania przesyłki;
    adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki;
    numer telefonu do odbiorcy przesyłki – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników).

W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze wystawienie dokumentu sprzedaży na inne dane, niż wskazane przy rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy dodatkowo o podanie:

    imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży;
    adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży;
    numer NIP – niezbędny do wystawienia dowodu sprzedaży.

Dane podane w trakcie składania zamówienia są przetwarzane przez www.top-maluszek.pl i następujące podmioty w podanym poniżej zakresie:

1. imię i nazwisko, adres, telefon, e-mail wskazane jako adres dostawy przekazywane są firmom przewozowym w postaci etykiety/listu przewozowego będącego jednocześnie zleceniem doręczenia przesyłki w zależności od wybranego rodzaju przesyłki przekazywane są:

   Usługi Kurierskie firma (Apaczka.pl)

   R2G Polska Sp. z o.o.

   ul. F. Klimczaka 1, 02-797 Warszawa

   NIP: 7010194877, REGON: 141963798

2. imię i nazwisko, adres, numer NIP wskazane jako dane na które ma być wystawiony dokument sprzedaży, dokumenty są księgowane w KANCELARIA RADCÓW PRAWNYCH I DORADCÓW PODATKOWYCH RYDZOŃ I WSPÓLNICY SP. J. ul. Sienkiewicza 5, Oświęcim NIP: 549-24-37-431.


W przypadku skorzystania z płatności z wykorzystaniem zewnętrznego systemu płatności, wszelkie dane podane po przejściu na stronę operatora płatności pozostają zarejestrowane wyłącznie w jego bazie i nie są w żaden sposób dostępne lub przechowywane przez www.top-maluszek.pl
Obecnie współpracujemy z następującymi operatorami płatności:

DialCom24 Sp. z o.o. (przelewy24.pl)

60-327 Poznań, ul. Kanclerska 15

NIP 781-173-38-52, REGON 634509164

IV.  Twoje dane osobowe, które pobierane są automatycznie po wejściu na www.top-maluszek.pl

1.    www.top-maluszek.pl (serwer)

System informatyczny, z którego korzysta www.top-maluszek.pl automatycznie gromadzi w logach dane związane z urządzeniem, z którego korzystasz łącząc się z www.top-maluszek.pl. Dane te gromadzone są jedynie w celach statystycznych i dotyczą: typu urządzenia, systemu operacyjnego, rodzaju przeglądarki internetowej, rozdzielczości ekranu, głębi kolorów, IP, dostawcy usług internetowych, czy adresu wejścia na www.top-maluszek.pl i są wykorzystywane jedynie w procesie optymalizacji www.top-maluszek.pl w celu zapewnienia jak największej wygody korzystania.

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

www.top-maluszek.pl korzysta z serwerów platformy clickshop, której operatorem jest home.pl S.A., ul. Zbożowa 4, 70-653 Szczecin, NIP: 852-21-03-252, REGON: 811158242


2.   www.top-maluszek.pl (cookies)

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika www.top-maluszek.pl i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych www.top-maluszek.pl. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

    dostosowania zawartości stron internetowych www.top-maluszek.pl do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika www.top-maluszek.pl i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy www.top-maluszek.pl korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    utrzymanie sesji Użytkownika www.top-maluszek.pl (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie www.top-maluszek.pl ponownie wpisywać loginu i hasła. (sesja trwa 30 minut, po czym cookies jest kasowane);

W ramach www.top-maluszek.pl stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies możesz zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodzących z www.top-maluszek.pl nie możemy zagwarantować poprawnego działania sklepu.

Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, ale po zakończeniu odwiedzin w www.top-maluszek.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka, a informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

3.   Google Analytics (cookies)

Google Analytics wykorzystuje technologię cookies, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przeanalizowania przez www.top-maluszek.pl źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają z niego.

Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu.

Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies Google nie możemy zagwarantować poprawnego działania www.top-maluszek.pl
Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w www.top-maluszek.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka, a informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

VI. Udostępnianie Twoich danych osobowych

W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje administratorowi udostępnienie zebranych danych organom państwowym, www.top-maluszek.pl dane takie udostępni. Za wyjątkiem tych sytuacji, Twoje dane osobowe będą ujawnianie wyłącznie w zakresie, celu i podmiotom wymienionym w niniejszej polityce prywatności.

VII. Zmiana polityki bezpieczeństwa www.top-maluszek.pl

www.top-maluszek.pl zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo.

O takiej zmianie www.top-maluszek.pl powiadomi drogą elektroniczną (na wskazany przy rejestracji e-mail). Powiadomienie zostanie wysłane co najmniej na 30 dni przed wejściem w życie nowej polityki prywatności.

Aktualny tekst polityki prywatności zawsze znajduje się pod adresem https://www.top-maluszek.pl/polityka-prywatnosci

VIII. Kontakt

www.top-maluszek.pl kontaktuje się z Tobą korzystając z podanego e-maila oraz podanego przez Ciebie numeru telefonu.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości co do polityki prywatności i bezpieczeństwa Twoich danych osobowych zachęcamy do kontaktu pod naszym numerem telefonu kom. 602228968 lub e-mail sklep@top-maluszek.pl

W przypadku chęci aktualizacji lub usunięcia Twoich danych osobowych, o ile nie możesz lub nie chcesz zrobić tego samodzielnie, prosimy o kontakt pod naszym numerem telefonu kom. 784467521 lub e-mail sklep@top-maluszek.pl

W powyższych sprawach można również korespondować z nami pod adresem:

Łukasz Bednarczyk www.top-maluszek.pl
Ul. Wiktora Bałandy 42/9
32-600 Oświęcim
tel.kom.602228968

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl